Johannan Kokeileva Keittiö teki sen! Herkullisen, sokerittoman, vehnäjauhottoman ja melko vähähiilihidrattisen jälkkärin! Olen yrittänyt keksiä jotain hyvää reseptiä vaikkapa suklaakakulle, mutta tuotokset ovat lentäneen pienen maistelun jälkeen roskiin. Tällä kertaa tärppäsi ja kokki oli hyvin onnellinen :)
Pohja:
3dl mantelijauhoja
1dl raakakaakaojauhetta
1dl mulpereita
1dl goji-marjoja
1 banaani
3 munaa
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa
(loraus kermaa)
steviaa makeutukseen
Mulperit ja gojit laitoin blenderillä silpuksi. Luultavasti kokonaisetkin toimisivat, mutta itse tykkään enemmän tasaisesta koostumuksesta. Mulperi-gojihakkelus, mantelijauhot, kaakao, leivinjauhe ja sooda ensin sekaisin kipossa. Sitten munat ja banaani tasaiseksi blenderissa, lorautin mukaan myös vähän kuohukermaa, mutta ei liene välttämätöntä. Munamössö ja kuivat aineet kunnolla sekaisin. Steviaa tuttuun tapaan todella hillitysti. Jos joku ei ole ennen käyttänyt, niin varoitan, että se on erittäin stydiä kamaa ja pilaa yliannosteltuna ihan varmasti koko jutun. Määrä tähän oli ehkä teelusikan kärjellinen. Näin syntynyt puuromainen mössö voideltuun vuokaan ja vuoka uuniin. Noin 200 astetta ja 15 min.
Ihan hyvää oli sellaisenaankin, mutta kaipasi jotain kuorutetta, joten tuumasta toimeen..
Päälle:
2dl kuohukermaa
1 banaani
1tl psylliumia
Banaani ja pieni loraus kermaa blenderissä soseeksi. Loppu kerma vatkataan vaahdoksi. Sheikkerissä tuo kermavaahto hoituu muuten ihan ylikätevästi ilman jännetupentulehdusta tai hermojen kiristelyä. Käsin vatkaaminen kestää niin älyttömän kauan tai siltä se ainakin tuntuu. Anyway, sose ja vaahto sekaisin, psyllium sekaan ja jäähtyneen pohjan päälle.
Tuli himskatin hyvää. Ja on vielä siinä määrin terveellistäkin, että voi ihan reilusti ottaa vaikka toisenkin palan :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti